Изтече срокът за участие в Националния литературен конкурс “Биньо Иванов” - blagoevgrad.utre.bg

Изтече срокът за участие в Националния литературен конкурс “Биньо Иванов”

02 май 2018, 16:30 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    НЧ "Братство" Кюстендил

    Награждаването ще бъде на 30 май от 18 ч.

Участват 312 поети с 936 стихотворения

Изтече крайният срок за участие в дванадесетото издание на Националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” - Кюстендил 2018, чийто организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”. Литературният конкурс е ежегоден и се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов. В него могат да участват автори от цялата страна.
Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.
В анонимната надпревара тази година заявиха участие 312 поети с 936 стихотворения.
Победителите ще бъдат определени от жури в състав - председател Димитър Христов, секретар на Съюза на българските писатели и членове литературният критик Константин Еленков, Пламен Анакиев - редактор и издател и кюстендилските поети Благой Ранов и Методи Джонев.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в навечерието на 24 май и ще бъдат публикувани на интернет страницата на читалището.
Официалното награждаване ще бъде на 30 май от 18:00 ч. в читалище „Братство 1869”, зала „Велики учители”.Коментари (1)

Потребител
Валентин
Надявам се, че поне при вас няма да пропълзи онова влечуго В.Дишев, скандалния "лауреат" на друг национален "конкурс", макар че вие във великата си заблуда го бяхте поканили в журито. Свещенна простота и наивност!
02 май, 16:42 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета