Благоевградчани пяха със "Секс, наркотици и рокендрол“ - blagoevgrad.utre.bg

Благоевградчани пяха със "Секс, наркотици и рокендрол“

13 май 2018, 16:42 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Продължава Международният театрален фестивал "Тара-ра-бумбия“

Изключителен интерес и бурни аплодисменти на театралната сцена в Благоевград предизвика постановката  „Секс, наркотици и рокендрол“. Тя се игра в съботния ден на голямата сцена на ДТ „Никола Вапцаров” от 19 часа. Спектакалът е дело на Ерик Богосян, а артистите вече 25 години показват весели и вълнуващи преживявания за проблеми, които може би съществуват вечно.
От 17:00 часа на камерната сцена на Драматичен театър „Н.Вапцаров“ ценителите на театралното изкуство бяха част от „Любовни усмивки“ от А.П.Чехов по „Мечка” и „Предложение” в изпълнение на студенти от ЮЗУ "Н.Рилски" - Благоевград.
Днес, 13 май, от 19:00 часа ще бъде поставен спектакалът „Пияните“ на Явор Гърдев, а от 22:00 часа на камерна сцена ще бъде представен моноспектакълът  на Ованес Торосян „Harlem snake”.
„Тара-ра-бумбия” е единственият по рода си театрален фестивал в страната, чиято мисия е да подпомага и да дава възможност за изява на млади театрални творци, да показва търсенията и смелостта им да експериментират, с подчертан интерес към случващото се на независимата сцена, като същевременно участва активно в изграждането на вкус към стойностното изкуство, отвъд контекста на локалното и националното. Екипът му се стреми да показва най-ярките и провокативни режисьорски имена, също и да следи развитието на някои от тях чрез редовното им присъствие с нови заглавия.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета