Затвор за кюстендилец, държал тютюн без бандерол - blagoevgrad.utre.bg

Затвор за кюстендилец, държал тютюн без бандерол

26 юни 2018, 12:33 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    prb.bg

Една година и десет месеца при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието

Една година и десет месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на Б.С., обвинен от Районна прокуратура - Кюстендил за незаконно държане на акцизни стоки без бандерол – престъпление по чл. 234, ал. 2, т. 1, вр. ал. пр. 2, вр. чл. 28, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, извършено в условията на повторност.

В дома му в Кюстендил били открити 931 ръчно изработени цигари и 5,746 кг фино нарязан тютюн, които той държал в периода от 14.03.2017 г. до 27.06.2017 г. Общата им стойност възлиза на 1785.55 лева.

От заключението на изготвена по делото физико-химическа експертиза се установява, че представените проби листна маса представляват годен за консумация нарязан тютюн, който може да се пуши без допълнителна индустриална обработка.

Подсъдимият Б.С. се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Кюстендил, което съдът е одобрил. Той вече е бил осъждан за същото престъпление, като наложените наказания са били изтърпени от него ефективно.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета