С постановката "Рейс“ завършиха театрални празници в Разлог - blagoevgrad.utre.bg

С постановката "Рейс“ завършиха театрални празници в Разлог

29 юни 2018, 12:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Разлог

  • Снимка:
    Община Разлог

  • Снимка:
    Община Разлог

Нона Йотова и Розалия Радичковаполучиха подарък ръчно изработени мънистени колани със запески

Инж.Красимир Герчев заедно с драматурга на Народен театър „Иван Вазов“ Розалия Радичкова закриха театралните празници „Звездите на театъра“. Те изразиха радостта и гордостта си от факта, че театралните празници в Разлог се превърнаха в едно от най-значимите културни събития в Благоевградска област. Община Разлог винаги е била и остава надежден партньор в провеждането на театралния фестивал, който остава важна следа в българския културен календар.
Инж.Герчев поднесе традиционни за Разлог подаръци на Нона Йотова и Розалия Радичкова, а именно ръчно изработени мънистени колани със запески.
В последната вечер жителите и гостите на Разлог станаха пътници в 90-минутно пътуване за никъде, в което неуморните герои чертаят взаимно своя морален упадък. Пътуване, при което пеперудите вместо да са в стомаха, кацат по самите нас. Пътуване, провалено от водача, но подпомогнато от пътниците и безумието на случайността, управляваща повечето човешки животи – без значение дали проумяваме или не, че автобусът все не е във вярната посока и никога няма да стигне до Алдомировци. За някои маршрутът е „интересен“, а не ненормален, а водещият принцип на други е „Да ти вземат залъка от устата“.
В рамките на пет дни бяха представени пет водещи постановки, а любителите на театъра имаха възможност да видят отблизо едни от най-популярните български актьори, превъплътени в различни роли.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета