Стотици меломани избраха Елешница за рок дестинация - blagoevgrad.utre.bg

Стотици меломани избраха Елешница за рок дестинация

10 юли 2018, 18:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Разлог

  Събитието се проведе за шеста година

 • Снимка:
  Община Разлог

 • Снимка:
  Община Разлог

 • Снимка:
  Община Разлог

 • Снимка:
  Община Разлог

В мащабното рок събитие взеха участие банди от Англия, Македония и България

В мащабното юлско рок събитие взеха участие банди от Англия, Македония и България, които забиваха световноизвестни хитове и авторски парчета чак до ранните часове на нощта. Събитието се проведе за шеста поредна година и събра стотици меломани от страната и чужбина. По време на традиционният концерт „Рок Елешница“ се проведе и кампанията „Обичам живота, живея здравословно“.
Основната цел на проекта „Обичам живота, живея здравословно“ е да съдейства за изграждане на социално отговорно поведение сред младежите на възраст 15-29 години чрез насърчаване на здравословен и активен начин на живот. Сред целите на проекта са още увеличаване броя на младите хора придобили умения чрез обучение за безопасно поведение и избягване на рискови за здравето практики; изграждане на пълноценен живот на подрастващите чрез физическа активност и спорт.
С помощта на специализиран екип, работещ към проекта, бе организиран поход с цел посещение на събитието в с.Елешница. Младежите бяха запознати с различните видове зависимости и информирани как да се предпазят от тях. Обяснени им бяха влиянието и вредите от различните зависимости върху човешкия организъм. Разяснено бе и какви са ползите от спорта, здравословното хранене и движението сред природата. Проектът се осъществява по НАационална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта  2018 г. и със съдействието на Министерството на младежта и спорта.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета