"Сребърни крила“ ще разтърсят сцената в Симитли - blagoevgrad.utre.bg

"Сребърни крила“ ще разтърсят сцената в Симитли

08 септември 2018, 08:41 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Симитли

    На обяд ще бъде раздаден курбан за здраве

Днес е Празникът на града

Гвоздеят на музикалната програма в Симитли ще бъдат легендарната група „Сребърни крила“. Уникалната група от 80-те и 90-те години ще свири и пее зa настроението на всички гости и приятели на празника на град Симитли, съобщават от Общината. С празненствата на 8-ми септември, когато православната църква чества Малка Богородица, община Симитли отбелязва празника на града.
Още рано сутринта празникът ще започне с тържествена Света литургия в храм “Рождество на Пресвета Богородица” в Симитли. На обяд ще бъде раздаден и курбан за здраве в двора на храма.
От 18.30 часа е предвидено тържествено шествие, водено от мажоретен състав, с  което ще бъде отдадена почит на паметника на падналите за Освобождението на Симитли. Там представители на общинска администрация, общественици и граждани ще положат венци на признателност и ще преклонят глава пред паметта на героите-освободители. Веднага след това, след вдигането на знамената на стадион„Септември”,  ще започне и музикалната програма. Поради ремонтните дейности на централната градска част големия празник на град Симитли ще бъде на стадиона в града.
Участие в програмата ще вземат Ансамбъл „Веселие” с ръководител Любомир Марянски, Танцовият състав към Народно читалище „Св.Климент Охридски-1922” с  ръководител Кирил Бельов, Детската певческа група към Народно читалище „Св.Климент Охридски-1922” с ръководител Ели Боянска, Мажоретният състав към Народно читалище „Св.Климент Охридски-1922” с  ръководител Калина Марянска, Дискобалетът към Народно читалище „Св.Климент Охридски-1922” с ръководител Калина Марянска, Мажоретният  състав към СУ „Св.св.Кирил и Методий” с ръководител Мария Дюлгерска,
Мъжката фолклорна група „Изворите” към Народно читалище „Св.Климент Охридски-1922” и Мъжката певческа група „Веселие”. Приятелят и любимец на симитличани Иван Дяков и фолклорната певица Снежина Андреева ще вдигнат градуса на настроението с фолклорните си изпълнения. Хитът в поп музиката -  Тита ще „Къса“ всички задръжки за всички тийнейджъри и любители на нейната музика. Поп-фолк изпълнителката Джена ще огласи стадиона в Симитли с любимите песни на стотици.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета