Избрани Новини

Задържаха петима за въоръжения обир в Роженския манастир

Работата по случая и изясняването на мотивите продължават

Около 20:47 часа на 18 септември полицейски служител от РУ-Сандански получил обаждане от Роженския манастир с информация за извършено престъпление на територията на обителта. Според съобщеното, след като  неколцина влезли на територията на манастира, насилствено привели в безпомощно състояние свещенослужител и отнели различни лични вещи и собственост на манастира.

След сигнала незабавно е сформирана група за оглед и под ръководството на РП-Сандански са започнати процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия по случая, като за по-малко от 24 часа са извършени три огледа, четири претърсвания, приобщени са множество материали, включително и документи, намерени са вещи и са събрани множество доказателства. Със заповед за задържане до 24 часа са задържани петима жители на различни населени места на територията на община Сандански, като работата по установяването на тяхната съпричастност съм случая продължава. Част от тях са криминално проявени. Установява се и местонахождението на още двама души.

Продължава работата за изясняване на причините и целите на извършеното престъпление.

Главен комисар Христо Терзийски даде много добра оценка за извършената от полицейските служители на ОДМВР-Благоевград на брифинг, в който участва и директорът на ОДМВР старши,и комисар Николай Хаджиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)