Избрани Новини

Инвестират 3 млн.лв. за рафтинг център и велописти в Симитли

Общината започва изпълнение на нов проект

Рафтинг център с лодки и екипировка, велописти и колела за планинско колоездене… това ще има още в парка в Симитли. Общината започва изпълнение на нов проект, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция - България 2014-2020. С проект „Ривър +“ община Симитли продължава развитието на екстремните спортове. По проекта общината ще изгради необходимата база и ще осигури оборудване за рафтинг спускания по речните бързеи на Струма и велокрос в парка с маршрути и оборудване за планинско колоездене.
Проектът, за 1 415 000 евро, Симитли ще изпълнява в партньорство с община Струмяни, гръцките общини Ираклиа, Синтики, Емануил Папа и Агенция за развитие Серес. В Симитли, инвестицията е на територията на лесопарка в града. Предвидено е изграждането на инфоцентър за възможностите за спорт и адреналин, с маршрути и трасета, инвентар и оборудване за екстремни спортове и писта за велокрос.
Пистата за колокрос е проектирана в началото на лесопарка, съобразявайки се с денивелацията на терена. В парка, почти към речния бряг на Струма са предвидени инфоцентъра и павилионите за лодките и греблата за рафтинг и гаража за колела.
Инфоцентърът ще бъде на главната алея. Там ще има и мултимедия с карти за рафтинг трасетата по река Струма в Кресненското дефиле, и маршрутите за планинско колоездене. Базара за рафтинг ще бъде оборудвана с четири лодки, 8- и 10-местни, с необходимата екипировка за спускания. Павилионът за колоездачи ще е с 14 колела за планинско катерене и за пистата за колокрос, плюс екипировка за колоездачите. Пистата за колокрос ще е 190 метра, като трасето ще ползва естествения терен на лесопарка. В допълнение са предвидени и различни препятствия.
Лесопаркът вече е благоустроен с алеи, места за отдих и спорт и различни атракционни съоръжения за най-малките и подрастващите. „Ривър +“ надгражда и допълва дейностите за спорт и рекреация на жителите и гостите на община Симитли. Проектът е в абсолютен синхрон с политиката на местната власт за пълноценно използване на природните дадености и забележителност за развитие на Симитли като дестинация за туризъм, спорт, атракциони.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)