Избрани Новини

Природен парк "Беласица" стана на 11 години

"Заедно можем да постигнем повече", информират от парка

"Днес имаме повод за празник. Изминаха 11 години от обявяването на Природен парк "Беласица". 11 години на много труд, перипетии, разочарования и несгоди, но и 11 години на осъществени мечти, сбъднати надежди и създаване на здрава и стабилна основа. Дали сме свършили всичко, което е трябвало и дали сме отговорили на очакванията? Сигурно не винаги както ни се е искало, но със сигурност сме се старали това, което правим да е по най-добрия възможен начин. Сигурни сме и че ще продължим да го правим! Вярваме че най-добре се случват нещата, когато получаваме подкрепата на всички вас, приятели и природолюбители, защото заедно можем да постигнем повече", информират от парка.

Природен парк „Беласица” е малко познато райско кътче, скътано в най-югозападната част на България, на границата с Гърция и Македония.
Преди 11 години със заповед № РД-925 от 28 декември 2007 година на министъра на околната среда и водите е обявен за Природен парк.
Много са туристическите пътеки, които кръстосват Беласица и всяка има свое очарование и води до красиви местности, през вековни гори и високи била, информират от ТИЦ - Петрич.

Честит рожден ден!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов