Агенцията по приватизация ще проверява Благоевград БТ - blagoevgrad.utre.bg

Агенцията по приватизация ще проверява Благоевград БТ

15 януари 2019, 11:09 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    БНТ, архив

Повече от половината работещи са подписали заявления за доброволно напускане

Повече от половината работещи в Благоевград БТ са подписали заявленията за доброволно напускане срещу обезщетения от работодателя, предаде БНР. По Кодекса на труда срокът е едноседмичен, но някои твърдят, че са били притискани да го направят със заплахата, че могат да ги уволнят и при по-неблагоприятни условия. Междувременно стана ясно, че Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол влиза на проверка в предприятието. 

Само 15 човека ще останат до края на месеца на работа, за да изпълнят последната поръчка към контрагенти на Благоевград БТ. Всички останали са получили заявленията за напускане по чл.331, който им дава право на обезщетения от 4 до 5 заплати. Макар че хората настояват за повече, започнаха ударно да подписват документите.  

Междувременно стана ясно, че собствениците на Булгартабак холдинг не са уведомили за действията си Агенцията за приватизационен и  следприватизационен контрол, която започва проверка на дружеството в Благоевград. По договора предметът на дейност трябва да бъде запазен до  2021 година. Това едва ли ще е проблем, тъй като след затварянето на софийската цигарена фабрика част от машините са преместени в Благоевград и тя се води като работеща на адреса на Благоевград БТ.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета