На Свети Харалампий Доброволческата кухня отново нахрани бедните - blagoevgrad.utre.bg

На Свети Харалампий Доброволческата кухня отново нахрани бедните

10 февруари 2019, 20:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Кухня за бедни, Благоевград

  Получиха се нови дарения

 • Снимка:
  Кухня за бедни, Благоевград

 • Снимка:
  Кухня за бедни, Благоевград

В храма "Св.Николай Мирликийски осветиха меда

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази неделя /10-ти януари/ раздаде храна на социално слабите ни съграждани. Преди това отец Светослав Кючуков освети и благослови донесения от енориашите мед.
"Днес на празника на Св.Харалампий менюто беше свинско с грах, картофено пюре, ябълки и хляб. Към нашия екип се включиха и младежите от Алтернативи Интернешънъл, които подготвиха 10 кг моркови, 10 кг лук, 14 кг леща и 120 кофички с картофено пюре. Включиха се и в раздаването на храната и така предизвикаха много добро настроение сред дошлите в кухнята. В събота и неделя от хора от квартала и града се дариха продукти - макарони, фиде, брашно, захар и др. Също и една много голяма тиква, домашно производство", сподели доброволческият екип.

Увеличава се броят на новодошлите хора, желаещи да работят като доброволци в кухнята. От Кухнята за бедни благодарят на всички дарители и помощници, с чиято помощ отново нахраниха хората.
Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета