Избрани Новини

Нови социални центрове за деца се подготвят в Благоевград

Стартира проектът "Социална инфраструктура за услуги за деца ”

Две официални събития ще поставят началото по изпълнение на проект „Социална инфраструктура за услуги за деца”. Днес от 10:30 часа в зала 101 на административната сграда в Благоевград ще се проведе встъпителна пресконференция. По време на срещата ще бъдат представени предстоящите дейности, целите, начините на осъществяване и очакваните резултати от проекта, финансиращата програма и екипът за управление.
От 11:30 часа ще бъде откриването на официалната церемония „Първа копка“. Тя ще се състои на ул.„Братя Миладинови“ № 23, Благоевград.
Проектът се изпълнява в периода  30.01.2018 г. – 30.09.2019 г.
Общата стойност на проекта е  1 176 500.00 лв. Тя е съобразена с максималния размер на определената безвъзмездна финансова помощ за Община Благоевград в качеството й на конкретен бенефициент по процедурата.
Новите центрове ще се помещават в част от сградата на бившия Дом за деца, лишени от родителска грижа, като за целта ще се извърши преустройство и ремонт. Новоизградените центрове ще бъдат в съответствие с утвърдените от Министерството на труда и социалната политика функционални изисквания и насоки, съобразени с релевантните европейски документи за деинституционализация и живот в общността. Проектът предвижда и осигуряване на подходящо обзавеждане и оборудване за социалните услуги, което ще гарантира безопасна и сигурна среда за ползвателите.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)