С Огъня на свободата Белица отпразнува Трети март - blagoevgrad.utre.bg

С Огъня на свободата Белица отпразнува Трети март

04 март 2019, 09:40 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Белица

  Честит празник!

 • Снимка:
  Община Белица

 • Снимка:
  Община Белица

 • Снимка:
  Община Белица

Празничното тържество бе посветено на 141 години свобода

Под звуците на възрожденски песни, запалване на Огън на свободата и
с тържествена заря Белица отбеляза Националния празник на страната 3-ти март.
Салонът на читалището в Белица отново бе препълнен от хора, дошли за да съпреживеят празничното тържество, посветено на 141 години Свобода.
На тържеството присъстваха кметът на община Белица Радослав Ревански със съпругата си Саня, председателят на ОбС - Белица Ахмед Ахмед, заместник-метовете Сабит Гагъм, Красимира Мавродиева и Иглика Аврамова, секретарят на общината Иляз Дагонов, Светлин Наков - български програмист-предприемач, създател на "Софтуерен университет" ООД, автор на много книги и статии по програмиране, граждани и гости на Белица от София, Пловдив, Благоевград и населените места в общината.
Пламенно слово към жителите и гостите на Белица по повод националния празник на Република България поднесе кметът на общината Радослав Ревански, който бе бурно аплодиран след родолюбивата му реч.
Празничната програма завърши с тържествена заря под звуците на възрожденски песни и запалване на Огън на свободата.
И нека не забравяме какво са направили руските солдати и всички онези хора – обикновени, учени или знатни, които са дали живота си за освобождението на България, между които и 19 беличани, участвали в боевете при Шипка. Да си представим какво би означавало за нас да оставим семействата си, децата си, живота си, любимите си, родителите си, за да отидем на сигурна гибел само защото вярваме, че борим ли се и дори да умрем, незнайните за нас бъдещи хора ще живеят свободно. Да не забравяме, че ние сме свободни заради тяхната саможертва!
Поклон пред падналите за свободата на България, за да се чувстваме днес горди и свободни!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета