Сандански все още няма свои химн и девиз - blagoevgrad.utre.bg

Сандански все още няма свои химн и девиз

06 март 2019, 17:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Сандански

Представянето на музика към един от одобрените текстове ще започне на 19 март до 10 май

По повод навършването на 90 години от обявяването на Сандански за град с Указ №402 от 26 юни 1929г. община Сандански обявява Конкурс за избор на химн и девиз на общината.
Всяка община има свои символи, изброени в специален нормативен акт. Изключение от това не прави и Сандански. Наредбата за символите, празниците, почетните звания, знаци и награди на Сандански /Приета с Решение № 397 от 17.12.2014 г./разпорежда в чл. 2, ал.1, че символите са както следва: знаме, герб, ключ, химн и девиз. От изброените Сандански все още няма свои химн и девиз.
С изразните средства на поетичното и музикално изкуство, химнът и девизът ще се превърнат в синтезиран израз на минало, настояще и бъдеще, което ще подчертае  уникалността на местната култура.
Химнът е един от символите на града и общината. Конкурсът за избор на химн на Община Сандански ще протече в 2 /два/ кръга – избор на текст и избор на музика. Творбите ще бъдат селектирани от специално сформирана комисия, която включва в състава си доказани професионалисти в областта на музиката и поезията, както и длъжностни лица от Общинска администрация и Общински съвет Сандански.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета