Кюстендилски полицай е сред "Достойните българи" на 2018 - blagoevgrad.utre.bg

Кюстендилски полицай е сред "Достойните българи" на 2018

12 март 2019, 18:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    МВР

  • Снимка:
    МВР

Румен Костадинов: И по природа, и по професия съм призван да помагам

Днес на церемонията „Достойните българи“, организирана от вестник „24 часа“ и Българската национална телевизия, бяха отличени 50 българи – свършили добри дела, помогнали на хора в беда, спасили човешки живот.

Кюстендилският полицай Румен Костадинов е сред тях. Той  бе отличен за действията му по оказана помощ на 13 деца да бъдат изведени от катастрофирал училищен автобус през октомври миналата година, опита да окаже първа долекарска помощ на шофьора Румен Архипов. Румен Архипов получи инфаркт зад волана, но успя да овладее автобуса да не се преобърне и да спаси децата. За жалост Архипов почина минути след инцидента. Присъдената му награда получи дъщеря му Оля Архипова, тя благодари на организаторите, на баща си за примера, на Румен Костадинов – за човещината и реакцията.

Румен Костадинов сподели при получаването на отличието, че и по природа, и по професия е призван да помага и ще продължи да помага.  На таблото, където отличените трябваше да напишат името на достоен човек, полицаят написа Румен Архипов.

Архитект Пламен Мирянов, основател на фондация „Нашият дом е България“, връчи наградите на Румен Костадинов и на дъщерята на Румен Архипов Оля.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета