Кметът на Белица събира представители от всички религии - blagoevgrad.utre.bg

Кметът на Белица събира представители от всички религии

12 април 2019, 10:21 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Белица

    Събитието е от 11:00 часа

Ще се проведе дискусия на тема "Сътворението според небесните религии“

Националният съвет на религиозните общности в България (НСРОБ) ще гостува в Белица днес от 11:00 часа, когато ще бъде проведена дискусия на тема „Сътворението според небесните религии“. Събитието се организира по инициатива на НСРОБ с любезното съдействие на Община Белица и ще се състои в сградата на общинската администрация на града.
Участие в дискусията ще вземат представители на Управителния съвет на НСРОБ и председателят на съвета Бирали Мюмюн Бирали, който е и заместник-главен мюфтия на България.
„Дискусията, която подготвяме в град Белица, е част от проект, насочен към опознаването и доброто съвместно съжителство между различните религиозни общности в страната ни, което е и приоритет в дейността на НСРОБ.“ – сподели за Grandmufti.bg заместник главният мюфтия Бирали Мюмюн.
По думите му това е първото подобно събитие за годината като част от дейността на НСРОБ, а изборът да се състои в Белица не е случаен. „В лицето на кмета на Община Белица Радослав Ревански виждаме свой партньор, а градът е пример за място, в което в мир и хармония съжителстват хора от различни религии и етноси - споделят проблемите си и са заедно и в радостта, по време на различните свои празници.“ – допълни още председателят на НСРОБ Бирали Мюмюн Бирали.

В дискусията ще участват мюсюлмани, християни, евреи и арменци.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета