Избрани Новини

Белица отбеляза Международния ден на земята

Децата нарисуваха в центъра на града многообразния растителен свят

Днес по света се отбелязва Международният ден на Земята. Традиционно в честването се включват над половин милиард души от различни кътчета на планетата.
В международната инициатива се включиха и учениците от СУ “Св.св. Кирил и Методий" в Белица. Първокласници и третокласници с ръководители Валя Чонкова и Мая Джембазка превърнаха центъра на Белица в пъстрота и свежест чрез нарисувания и декориран от тях многообразен растителен свят. Всички деца от първи до четвърти клас чрез цветни пана пресъздадоха красотата на Майката Земя с посланието „Да пазим и ценим нашият единствен общ дом Земята“. А в училището по-големите му възпитаници проведоха инициативата „Бонбони за смет“. Целта на тяхната инициатива е да се поощри възпитанието на разделното сметосъбиране. Бяха събрани големи количества хранителни и пластмасови отпадъци, а победители станаха учениците от 9 „б“ клас с ръководител Латинка Мраценкова, които предадоха най-много хартия.
Денят на Земята има за цел да подтикне хората да бъдат по-внимателни към крехката и уязвима околна среда на планетата Земя.
От нас зависи да съхраним природата за бъдните поколения !



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов