Избрани Новини

Тони Костов официално спря кампанията по събиране на средства

Предстои му трансплантация на стволови клетки на 28 май

Тони Костов официално спря кампанията по събиране на средства за лечението му. Ето какво написа той в своята страница във Фейсбук:

"Здравейте, приятели!
От доста време не съм писал нищо на страницата си, тъй като обикновено не съм типът човек, който споделя всичко в социалните мрежи и още повече, когато му се случи нещо лошо. Но тъй като повечето от вас така или иначе знаете какво се случи с мен, смятам, че сега е времето да напиша няколко реда...
За тези, които може би все още не знаят, през ноември бях диагностициран с остра лимфобластна левкемия - заболяване на кръвта, чието лечение изисква бърза намеса, химиотерапия и трансплантация на костен мозък. Разбира се, когато разбрах, беше много голям шок за мен, тъй като един млад човек никога не очаква да му се случи нещо такова. Но го приех като изпитание, през което трябва да премина и след което живота ми ще продължи нормално. В началото и аз не осъзнавах сериозността на заболяването си, но сега, почти 6 месеца по-късно, след всички преминати терапии, все още се чувствам по същия начин относно него. Когато със семейството ми взехме решението да се лекувам извън страната, аз не бях оптимистично настроен. Гледах сайтове, в които се описваше цената на процедурите, които ми предстояха, и тя изглеждаше непосилна. Наистина не вярвах, че толкова пари могат да се съберат и да се проведе такова лечение. Когато обявихме кампанията бях невероятно изненадан от цялата подкрепа, която получих - имах десетки съобщения във фейсбук, обаждания по телефона от хора, които ми вдъхваха кураж! И въпреки че сумите изглеждаха все така огромни, виждах, че надежда има.
Имаше обаче един човек, който през цялото това време даваше кураж на мен и семейството ми и казваше, че всичко ще бъде наред; организираше събития, управляваше страницата във фейсбук, привличаше дарители, помагаше със съвети и с какво ли още не. Това е Anelia. Нейният опит на майка на дете, победило тази болест, и желанието ѝ да продължи да помага на хора с подобна съдба, ни даде много ценна информация за това как се случва всичко и че всъщност е възможно. Когато се колебаехме за заминаването в Германия, тя каза: "Давайте, направете го", и добре, че го каза, защото въпреки многото неизвестни, всичко се нареди както трябва. И намеренията ни се реализираха благодарение на вас! Благодарение на всеки, отделил от времето си и собствените си средства, било то за да участва в благотворително събитие, да дари, или просто да помогне с каквото може. А аз се убедих, че тези, които го направиха бяха много... Толкова много, че даже не си бях представял! Наистина е невероятно как толкова хора могат да се включат в подобна инициатива и да помогнат. Мога да ви кажа само едно огромно БЛАГОДАРЯ! Благодаря за всички организирани базари, концерти, изложби, спортни и културни събития. Благодаря на всички училища, детски градини, културни институции, общини, частни фирми, държавни институции, университети, фондации. Със сигурност ще изпусна някой, така че просто благодаря на всеки, помогнал по какъвто и да е начин, за да мога да продължа живота си. БЛАГОДАРЯ ВИ! Благодарение на вас съм на мястото, на което съм и благодарение на вас нито за миг не съм губил надежда, че ще успея!
Сега след като всички средства са събрани, официално спираме кампанията по събиране на средства! За да няма никакви съмнения относно правомерното им използване, те се съхраняват в защитена банкова сметка и ще се използват само за целите на лечението, а ако останат - ще бъдат дарени на други нуждаещи се, също в дарителски сметки. Моля всички, които са поставили кутии в моя подкрепа, както и всички останали търгове в благотворителния базар и средствата от благотворителни събития, да бъдат пренасочени за други нуждаещи се (Да помогнем на ИВЕТО и Да помогнем на Мими! са каузи, които са важни за мен и се надявам да помогнете и на тях, но можете да дарите на когото прецените!)
Продължавайте да бъдете добри, да дарявате, защото има много хора, които имат нужда от помощ...

Искам да отправя още няколко благодарности...
На първо място са хората, които понесоха всичко може би по-тежко и от мен, това са родителите и брат ми. Не мога да си представя какво им е било, но те не се отказаха и се бориха заедно с мен! Обичам ги много и им се възхищавам за всичко, което направиха и продължават да правят! Въпреки трудностите, винаги съм се чувствал в сигурност, защото знам, че са до мен! Ценете семействата си, защото те са най-важното в живота ни!
Огромни благодарности на брат ми Анатоли, който ще ми дари шанса за нов живот, и се съгласи на това, въпреки че знам колко са му неприятни медицинските интервенции.
Благодаря много и на приятелите и роднините си, че ме подкрепяха и ми помагаха, и на Borislava, че постоянно беше до мен, когато имах нужда от развеселяване.
Огромно благодаря и на лекарите от УМБАЛ Александровска, които направиха всичко по силите си, за да се развие лечението ми в добра посока в началото - да се стабилизирам и да достигна ремисия в кратки срокове.
Сега в Германия ми предстои трансплантация на стволови клетки. Тя ще се случи на 28 май и много ще се радвам, ако всички ми стискате палци! Периода на възстановяване е дълъг, но аз вярвам че всичко ще завърши добре! Вярвайте и вие!
Бъдете здрави!"

Успех, Тони! Ние сме с теб!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)