Мелник остана без пощенски клон - blagoevgrad.utre.bg

Мелник остана без пощенски клон

04 юни 2019, 10:20 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Сандански

Хората са принудени да пътуват до Сандански, за да получат пенсиите си и да платят сметките си

Жители на най-малкия град в България - Мелник, са готови да излязат на протест, информира БНТ. Причината е, че от месец пощенската станция не работи и хората са принудени да пътуват до Сандански, за да получат пенсиите си и да платят сметките си. В града няма и нито един банков клон. Още осем села в района на Мелник са без пощенски услуги.
В Мелник живеят около 300 души, които са предимно пенсионери. Голяма част от тях нямат възможност всеки месец да изминават по 20 километра в едната посока до най-близката пощенска станция, за да вземат пенсиите си.
Надежда Паскалева: Молих се на кмета, че се страхуваме да не ни спрат тока... Той ми взе бележката, взе ми всичко и ми плати в Сандански тока. Аз съм 80-годишна, къде да вървя и да плащам."
Румен Дерменджиев: Отиването до Сандански, доколкото знам, билетът е 5 лева, ще вземе една пенсия 200 и ще даде от тях 10 лв. само за транспорт. Това е недопустимо.
Мария Цацева: Лишиха ни от много неща, и сега последно от пощата. То аз нямам думи. И заявяваме, че сряда-четвъртък, ако не се открие пощата, ще излезем в гражданско неподчинение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета