Банско открива летните атракции - blagoevgrad.utre.bg

Банско открива летните атракции

28 юни 2019, 09:40 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Банско

  Водната пързалка на Бъндеришка поляна е най-дългата в Европа

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

Вече работи кабинковият лифт от Банско до Бъндеришка поляна

От днес започва да работи кабинковият лифт от Банско до Бъндеришка поляна, с което се поставя началото на летния сезон в курорта. Работното време на всички атракции ще бъде от 8.30 до 16.30 ч., а през август до 18.30 ч. Всички могат да избягат от жегите и да се пуснат по 400-метровата водна пързалка на Бъндеришка поляна, която е най-дългата в Европа и единствената в света, разположена в ски център. Само в САЩ има по-дълга водна пързалка /600 метра/. Водната пързалка е част от развлекателния комплекс, който отново е оформен на Бъндеришка поляна и това лято.
Другите летни спортни атракции, които ще привличат любителите на планината и чистия планински въздух, са надуваеми замъци, люлки и кътове за игра на по-малките, надуваема стена за катерене, стрелбище, игрище за футбол на малки вратички, мини голф, джаги. Специална писта с улей дава възможност за т.нар. тюбинг, т. е. спускане с туби. Специално обучени инструктори ще се грижат за безопасността на всички, дошли да се позабавляват. Любителите на колоезденето също могат да се отправят от Бъндеришка поляна по веломаршрути с различна трудност, а ако не разполагат със собствено колело, могат да си вземат под наем. Новост са електрически триколки, които могат да се карат по трасето за биатлон.
От „Юлен“ АД са подготвили и рекултивирали всички писти в зоната така, че да бъдат с трева и зелени. Продължава политиката без пластмаса в комплекса. Затова призовават туристите също да идват без пластмасови бутилки и чаши или поне да ги хвърлят в кошовете за разделно събиране на отпадъците.
Откритият басейн на хотел „Стражите“ започва да работи от 10 до 20 ч. Цената за вход е 10 лв. Басейнът ще се пълни с минерална вода.Коментари (3)

Потребител
Деси
Не знам кой е родил тази идея за лятна пързалка на поляна, но не може да се отрече, че е направо гениална за семействата с деца!
28 юни, 13:11 ч.
Потребител
Добромир Добрев
Уникална пързалка! Задължително отидете, як фън е. А и щом лифта до горе работи още по-добре, че завоите с колата не са мн приятни. А и хич не е ок с тия коли в планината, все пак нали природата трябва да се пази.
28 юни, 12:13 ч.
Потребител
Зоя
все по-често предпочитам планината пред огромните морски горещини, вместо да лежиш по цял ден на плажа, ето колко много неща могата да се свършат в Банско
28 юни, 11:24 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета