Канят на празник на хижа "Скакавица" в Рила - blagoevgrad.utre.bg

Канят на празник на хижа "Скакавица" в Рила

12 юли 2019, 11:02 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ТД "Осогово" Кюстендил

    Празникът е на 3 август

Ще им интересни походи

ТД „Осогово” - Кюстендил кани на празник на хижа "Скакавица" в Рила. Забележителни са картините и пейзажите, на които ще се наслаждавате, където като че ли се е струпало цялото очарование на Рила планината.
На 3 август (събота) се тръгва в 6,00 часа от паркинга зад театъра до  хижа "Пионерска". Оттам с лифта се стига до хижа "Рилски езера" и започва същинската планинска част на  екскурзията - През хижа "Седемте езера", Рибното езеро и Дъновистката чешма ще се изкачат до връх  Харамията /2 465 м/, а сетне ще слязат до езерото Горен Чанак - езерото на чистотата. Ще се  премине през Зеления камък до местността Раздела /2500 м/. Следва спускане до езерата Сълзата, Окото и Бъбрека и през Сухият чал се пристига в хижа „Скакавица“. Нощувката и участието в празника са на хижа Скакавица. Общият преход за деня е 7 часа.
На 4ти август (неделя) маршрутът е хижа "Скакавица" – по долината на река Джерман – хижа  "Ловна" – хижа "Пионерска" /преход 4 ч./. Записването е в офиса на дружеството. Цената е 38 лв. за членове на дружеството и 40 лв, за тези, които не са членове, като включва транспорт, нощувка и планински водач от Дупница. Пари за лифта ще се съберат в автобуса. Тръгването е в 6.00 часа от паркинга зад театъра.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета