Как да се справим с горещините? - blagoevgrad.utre.bg

Как да се справим с горещините?

13 август 2019, 10:09 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    blagoevgradutre.bg

    Не излизайте между 14-16 часа

Опасно топло време и оранжев код за горещини е обявен на места в страната и днес

Опасно топло време и оранжев код за горещини е обявен на места в страната и днес. През вчерашния ден температурите в някои области достигнаха 38 градуса. Паралелно с това се увеличава и броят на хората, потърсили медицинска помощ вследствие на горещините, отчитат от спешните центрове в страната, информира БНТ. За какво трябва да внимаваме и как да се предпазим от високите температури?

Д-р Благовест Стоименов от УМБАЛ "Александровска" съобщи, че горещото време е най-опасно за хората от рисковите групи - възрастните, малките деца и хората със специфични сърдечни заболявания като инфаркти и инсулти, ритъмни нарушения и хипертония.

Той посъветва да не се излиза между 14-16 часа, а при оранжев код и от 13 до 17 часа.

Д-р Благовест Стоименов: Другото, за което трябва да внимаваме, е да няма рязка смяна на температурата. Хубаво е да нагласяме климатиците на 24-26 градуса, за да можем, когато излезем на 34-35 градуса, да няма толкова рязка промяна и тялото по-добре да се адаптира.

Той препоръча на хората със сърдечни заболявания да измерват по-често кръвното си налягане, но да не преминават към самолечение, а да се консултират с лекар за коригиране на приеманите лекарства.

За останалите граждани препоръката е да се носят по-широки дрехи, шапки, слънчеви протектори за предпазване на кожата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета