Ръководството на благоевградския театър с отговор за "Евангелие по Никола" - blagoevgrad.utre.bg

Ръководството на благоевградския театър с отговор за "Евангелие по Никола"

08 септември 2019, 13:11 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

Ето становището на вр.и.д. Маргарита Мачева

На редакционната поща на Blagoevgrad.utre.bg се получи писмо, подписано от директора на ДТ "Никола Вапцаров" Маргарита Мачева То е озаглавено "Становище относно Отворено писмо от г-н Борислав Владиков по отношение спирането на проекта "Евангелие по Никола" на режисьора Ставри Карамфилов в Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград и състояла се пресконференция на 3 септември 2019 г., с начален час 13 часа, в заседателната зала на хотел "Монте Кристо" - Благоевград".

Ето дословно текста на писмото:

"Драматичен театър "Никола Вапцаров" – Благоевград категорично застава срещу разпространените, в последните няколко дни, публични изявления, съдържащи неверни твърдения, касаещи дейността му. Считаме това за опит да се навреди на театъра и на институциите, с които работи, с цел лични интереси.

Драматичен театър "Никола Вапцаров" – Благоевград води прозрачна политика на управление, отчетите му представляват публично достъпна информация и в този ред на мисли е неразбираема смелостта, с която се хвърлят лъжливи твърдения в публичното пространство. 

Въвличането на трети страни в конкретната ситуация също считаме за абсолютно недопустимо.

Изразените притеснения относно честването на 100-годишния юбилей на Драматичен театър "Никола Вапцаров" са неоснователни и неподлещащи на допълнителен коментар в публичното пространство. Подобни нападки пречат на нормалното протичане на работния процес и застрашават достойното честване на юбилея".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета