Разлог ще разкрие Център за обществена подкрепа - blagoevgrad.utre.bg

Разлог ще разкрие Център за обществена подкрепа

23 септември 2019, 09:55 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Разлог

Общината изготви проект за ремонт на помещения, предвидени за центъра

Община Разлог си постави за цел да разшири пакета от предлаганите социални услуги и мерки за подкрепа на уязвимите семейства и деца, както и предоставяне на по-добра грижа за децата и социална интеграция на семейства и деца. Община Разлог изготви и кандидатства с проект „Ремонт на помещения, предвидени за разкриване на Център за обществена подкрепа в гр. Разлог“ пред Фонд „Социална закрила“. В този център ще работят специалисти, които ще оказват подкрепа ,както на деца ,така и на техните родители. Центърът за обществена подкрепа ще работи съвместно с Дирекция социално подпомагане, като в бъдеще се очаква да се присъедини и специалист, който ще работи по проекта за приемни семейства.
В Центъра за обществена подкрепа ще бъдат осигурени помещения за провеждането на основни дейности - зала за групова и индивидуална работа с деца и семейства. Ще бъде осигурено и пространство за обучения и екипни срещи.
Проектът е част от цялостната стратегия на община Разлог за реализирането на общински политики в областта на социалните дейности. "Подхождаме с особено внимание и грижа към уязвимите групи в обществото. Целим подкрепа, с която да помогнем за интегритета на семейството като цяло, развитие на умения и способности"- сподели кметът инж.Красимир Герчев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета