Д-р Камбитов откри "Спортна панорама 2019“ в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Д-р Камбитов откри "Спортна панорама 2019“ в Благоевград

23 септември 2019, 14:27 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Над 30 клуба се презентираха

Кметът д-р Атанас Камбитов откри осмото издание на „Спортна панорама“ в Благоевград. Той поздрави представители на всички спортни клубове, които днес представиха своите отличия на площад „Македония“ и им пожела успех.
„Създадохме традиция! Много се радвам, че с всяка година участниците и децата на площада стават все повече. Представителите на спортните клубове имат възможност да покажат успехите и медалите, а те за наша радост и гордост никак не са малко. Сигурен съм, че тук са бъдещите шампиони на България – тези, които ще прославят Благоевград и България пред света. Целта на Спортната панорама е да привлече децата към спорта. Тази година участват над 30 клуба, които се презентират. Римляните са казали „Здрав дух, здраво тяло!“. Община Благоевград има ангажимент да създава добри условия и спортни бази, ще продължим да работим в тази посока. Нашата община е една от малкото, които предоставят безплатно за ползване всички бази на спортните клубове. Така и трябва да бъде! Успех на всички“, каза кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.
След старта на събитието, домакинът д-р Камбитов и всички гости станаха свидетели на изключителни демонстрации, представени от спортните клубове в Благоевград. Сред демонстрациите имаше по таекуон-до ITF, спортна и естетическа гимнастика, бокс, джудо, шах, баскетбол, спортна стрелба и др.
Паралелно със спортната панорама, Община Благоевград отбеляза и Световния ден на ходенето. Проявата е част от Националната програма на БАСВ за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР -2020”. Спортното събитие е включено в календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета