Методи Чимев, кандидат за кмет на Дупница: Продължаваме с инфраструктурните проекти - blagoevgrad.utre.bg

Методи Чимев, кандидат за кмет на Дупница: Продължаваме с инфраструктурните проекти

13 октомври 2019, 09:35 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

"Ще благоустрояваме населените места", допълни кандидатът

Поставяме си за цел в рамките на третия мандат, ако отново получим вашето доверие, да продължим подобряването на инфраструктурата и благоустрояването на града и населените места в община Дупница. Това заяви кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ инж. Методи Чимев по време на открита среща с жители на най-големия квартал в града – ж.к. „Бистрица“. В срещата се включи и почти цялата листа с кандидат-съветници от ПП ГЕРБ, които също дискутираха с живеещите в района различни въпроси и проблеми за решаване.

Най-големият жилищен квартал в града, с най-много жители, от години бе и най-изоставащ в инфраструктурно отношение. Улиците не помнеха кога за последно е имало асфалт, заради старата водопреносна и канализационна мрежа, с подмяната на която никой не се ангажираше от години. „Ние прегърнахме това предизвикателство, за да осигурим нормални условия за живеещите в квартала, макар да знаехме, че ще бъде тежко и с постоянен дискомфорт за тях“, обясни Методи Чимев. Той посочи, че вече е подменена изцяло подземната и обновена надземната инфраструктура – улици, паркинги, пешеходни алеи, озеленяване.

В хода на разговора с живеещите в квартала, кандидатът за кмет на ГЕРБ в Дупница обясни, че след приключването на първия етап на проекта, през 2020 г. ще бъде започнат и вторият. „Средства, в размер на 1,2 млн. лв., са предвидени за тези пространства на жилищния комплекс, които не попаднаха в първия етап – улици, тротоари, пешеходни алеи, кътове за отдих и 6 детски площадки за малките деца“, каза още Методи Чимев.

В най-големия квартал в града съвсем скоро ще отвори врати нова и модерна детска градина. „Слагаме край на постоянните транспортни неволи за родителите, които бяха принудени да водят децата си в другите детски заведения“, обясни Чимев. По думите му, така окончателно се решава проблема с приема на малчуганите и се създават отлични условия за тяхното отглеждане. „Това е втората нова детска градина, която ще отвори врати, след „Мечта“, посочи кандидатът за кмет на община Дупница инж. Методи Чимев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета