Избрани Новини

Методи Чимев, кандидат за кмет на Дупница: Продължаваме с инфраструктурните проекти

"Ще благоустрояваме населените места", допълни кандидатът

Поставяме си за цел в рамките на третия мандат, ако отново получим вашето доверие, да продължим подобряването на инфраструктурата и благоустрояването на града и населените места в община Дупница. Това заяви кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ инж. Методи Чимев по време на открита среща с жители на най-големия квартал в града – ж.к. „Бистрица“. В срещата се включи и почти цялата листа с кандидат-съветници от ПП ГЕРБ, които също дискутираха с живеещите в района различни въпроси и проблеми за решаване.

Най-големият жилищен квартал в града, с най-много жители, от години бе и най-изоставащ в инфраструктурно отношение. Улиците не помнеха кога за последно е имало асфалт, заради старата водопреносна и канализационна мрежа, с подмяната на която никой не се ангажираше от години. „Ние прегърнахме това предизвикателство, за да осигурим нормални условия за живеещите в квартала, макар да знаехме, че ще бъде тежко и с постоянен дискомфорт за тях“, обясни Методи Чимев. Той посочи, че вече е подменена изцяло подземната и обновена надземната инфраструктура – улици, паркинги, пешеходни алеи, озеленяване.

В хода на разговора с живеещите в квартала, кандидатът за кмет на ГЕРБ в Дупница обясни, че след приключването на първия етап на проекта, през 2020 г. ще бъде започнат и вторият. „Средства, в размер на 1,2 млн. лв., са предвидени за тези пространства на жилищния комплекс, които не попаднаха в първия етап – улици, тротоари, пешеходни алеи, кътове за отдих и 6 детски площадки за малките деца“, каза още Методи Чимев.

В най-големия квартал в града съвсем скоро ще отвори врати нова и модерна детска градина. „Слагаме край на постоянните транспортни неволи за родителите, които бяха принудени да водят децата си в другите детски заведения“, обясни Чимев. По думите му, така окончателно се решава проблема с приема на малчуганите и се създават отлични условия за тяхното отглеждане. „Това е втората нова детска градина, която ще отвори врати, след „Мечта“, посочи кандидатът за кмет на община Дупница инж. Методи Чимев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов