Избрани Новини

Йордан Йовчев направи първа копка на стрийт фитнес и кросфит площадка в парк "Македония”

Многофункционалното съоръжение ще бъде изградено на площ от 110 квадратни метра

Най-добрият български гимнастик за всички времена - Йордан Йовчев, направи първа копка на поредния спортен проект, който ще бъде реализиран в Благоевград. Церемонията се проведе днес в парк „Македония”, където ще бъде една от трите стрийт и крос фитнес площадки. Многофункционалното съоръжение ще бъде изградено на площ от 110 квадратни метра. Другите две площадки ще са с площ от по 49 квадратни метра, те ще са в парк „Даме Груев” и в парк „Бачиново”. Общата стойност на проекта е 72 000 лева.

За успеха на начинанието и за здравето на всички водосвет отслужиха свещеници от благоевградския катедрален храм „Въведение Богородично”. Сред присъстващите на церемонията бяха още народният представител Даниела Савеклиева, вр.и.д. кмет Иво Николов, заместник-кметовете Христина Шопова, Зорница Кралева и Емилия Тунева, както и Марио Богданов, вицепрезидент на Световната федерация по таекуондо.

Парк „Македония” ще бъде не само дом на световната музика, но и дом на спорта. Тук вече има зала за практикуване на таекуондо и бокс. Новата стрийт площадка ще се използва от всички спортисти и посетители. Те ще са за подготовка и провеждане на състезания и турнири от национално и европейско ниво.

„Изказвам благодарност на община Благоевград за отношението към спорта, за всичко, което се прави за развитието на масовия и елитния спорт, за да живеем всички много по-добре. Радвам се, че гимнастиката се развива с пълна сила в Благоевград”, заяви Йордан Йовчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)