Избрани Новини

Детският спектакъл "Летящата принцеса” стартира Нощта на театрите в Благоевград

Маратонът започва точно в 10 сутринта

Детският спектакъл „Летящата принцеса” по Джордж Макдоналд стартира НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2019 в Благоевград, която ще се случи за седма поредна година. Днес Благоевград се превръща в театрална сцена.

„Летящата принцеса” ще започне в 10:00ч., а зрителите ще са първите, които ще могат да разгледат изложбата на театрални плакати, разположена във фоайето на театъра.
Деца и родители ще се потопят в магичния свят на летящата принцеса Росарио. В образа - обречена постоянно да лети, вместо да стъпва по земята, се превъплащава актрисата Гергана Цакова, която е в истински полет до финала на представлението.
Както във всяка приказка с принцеса, и в тази има принц, а ролята се изпълнява от актьора Игор Дамянов. Той се влюбва от пръв поглед, като очаква любовта му да е споделена. Принцесата обаче е способна да изпитва чувства единствено във водата, а извън нея е студена и груба.   
Общо три са представленията, които ще бъдат представени в НОЩ 2019 – детският спектакъл „Летящата принцеса”, юбилейният спектакъл „Вапцаров: песни за човека” и гостуващото представление на Театър Гестус „Животът, макар и кратък”. Екипът на театъра включва в програмата и две събития с вход свободен – изложба на театрални плакати и концерт.
И тази година цените за събитието в Благоевград са специални, а билетите са в продажба на касата на театъра.
ПРОГРАМА:
от 9:30ч. до 11:15ч. и от 19:00 до 20:15 ч., Фоайе №1 / Партер, вход свободен
Изложба на театрални плакати
от 10:00 часа до 11:15 ч., Голяма сцена, Вход – 4 лева, Летящата принцеса
от 19:00 часа до 20:15 ч., Голяма сцена,  Вход – 10 лева Вапцаров: песни за човека / Нощ на театрите 2019
от 20:30 часа до 21:30ч., Камерна сцена Вход – 10 лева Животът, макар и кратък
от 22:00 часа, Фоайе №1 / Партер, Вход свободен Концерт в Нощта на театрите 2019
Актьори от трите театъра в Благоевград - Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград, Куклен Театър Благоевград, Сдружение GESTUS и Музикално училище ПРЕСТО / Presto Music School ще изпеят любимите си парчета в НОЩ 2019.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов