150 порции храна раздадоха в Кухнята за бедни - blagoevgrad.utre.bg

150 порции храна раздадоха в Кухнята за бедни

06 януари 2020, 21:00 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  Кухня за бедни, Благоевград

  Честита 3-годишнина на доброволческата кухня!

 • Снимка:
  Кухня за бедни, Благоевград

 • Снимка:
  Кухня за бедни, Благоевград

Кухнята към храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от дарения

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази неделя - първата за тази година! - нахрани социално слабите ни съграждани.
"Честит празник и честита Нова година! Слава Богу, първото дежурство за 2020-та година мина спокойно и приятно. Менюто включваше варена леща със зеленчуци, печен ориз със зеленчуци, хляб и плодове. Раздадоха се около 150 порции. Благодарим на всички, които се включиха и потрудиха. Желаем ви и през новата година крепко здраве и успех в добрите начинания", пожелаха организаторите.

И още от организаторите, споделено със съмишлениците и доброволците към Кухнята за бедни пред Нова година: "Честит празник, приятели! Честита ни 3-годишнина на доброволческата кухня! Благодаря на всемилостивия Бог, че ни срещна и ни даде уникалния шанс да изразяваме в дела вярата си. На многая и благая лета!"
Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавни и общински институции, и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета