Напусна ни Красимира Кацарска - blagoevgrad.utre.bg

Напусна ни Красимира Кацарска

10 януари 2020, 14:27 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    blagoevgrad.utre.bg

    Светла да е паметта ти!

Тя бе писател и поет, публицист, редактор, литературен критик и преди всичко - учител!

Напусна ни Красимира Кацарска - знакова личност за Благоевград! Позната, обичана и уважавана не само в града, а и в цялата страна. Известен писател и поет, публицист, редактор на много книги на свои колеги, литературен критик, неуморен читалищен деец и преди всичко - учител - професията, която обичаше и ценеше най-много от всичко!

Тя е член на Съюза на българските писатели и на Националната асоциация на литераторите, както и на Съюза на българските журналисти. Кореспондент бе на вестник "Словото днес". Председател бе на Творческо обединение "ХХІ век" на пишещите от Югозападна България. Художествен ръководител бе и на Литературен салон "Огнище" и на Ателието за творческо писане "Ритъм" към НЧ "Н. Вапцаров-1866". Автор е на 19 художествени, 8 литературоведски и 41 методически книги. Носител на една международна и на десетки национални литературни награди.

Краси Кацарска дълго се бори с коварната болест, като междувременно издаваше книги, редактираше чужди, участваше в жури на различни конкурси, представяше на литературни четения книги на колеги... Никога не спря!

Поклон пред паметта ти, Краси! Ще чуваме звънкия ти глас и от отвъдното...

Поклонението пред тленните останки на Краси Кацарска е от 11.00 часа в черквата при старите гробища, а погребението е от 13.00 часа на новите гробища.Коментари (1)

Потребител
Глупакът Иванчо
Не успя да видиш последната си книга.Но смъртта,отнела те от нас,няма да попречи да те забравим.Твоят образ е запечатан в съзнанието на всички,които те познаваха.Почивай в мир стара приятелко,сестричке!
13 януари, 16:52 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета