Кметът на Банско се срещна с консула на Великобритания - blagoevgrad.utre.bg

Кметът на Банско се срещна с консула на Великобритания

23 януари 2020, 19:29 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Банско

Бяха набелязани областите, в които имат общи интереси и ще си сътрудничат

Кметът на Община Банско Иван Кадев и секретарят Иван Докторов проведоха работна среща с консула на Великобритания Пол Кларк, който беше придружаван от проконсула Калина Стилианова.
В разговора бяха набелязани областите, в които Посолството на Великобритания и Община Банско имат общи интереси и ще си сътрудничат.
Кметът Иван Кадев сподели с консул Пол Кларк, че в Банско собственост имат хиляди, а постоянно или с дълъг срок на пребиваване живеят около 600 граждани на Великобритания, много от ткоито са създали семейства тук. „Те са активни участници в обществения, социалния и културния живот на общината. Според данните, с които разполага общинската администрация, през последните 2-3 години се забелязва промяна в профила на туристите от Великобритания. Банско все повече е предпочитан от семейства с деца и това ни радва”, отбеляза Иван Кадев.
Консул Пол Кларк прояви особен интерес към мерките, които Община Банско, силите на реда и концесионера на Ски зоната предприемат за безопасността и сигурността на гражданите на Великобритания. Той изрази готовността на посолството да реагира незабавно и да оказва пълно съдействие по всякакви въпроси. Превантивно, правителството на Великобритания ежегодно активира кампания #skisafe, която дава добри резултати, сподели консулът.
„Мандатът на посланик Емма Томпкинс в България изтича след няколко месеца и едва ли ще има възможност да дойде през това време Банско, но вашият град ще бъде един от първите, които ще бъдат посетени от новия посланик”, каза консул Пол Кларк.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета