Избрани Новини

ГЕРБ-Сандански сигнализира: Новият кмет с поредно неспазено предизборно обещание

То бе за отпускане на еднократна помощ за новородено дете

Новите управляващи на град Сандански не спазиха предизбрното си обещание за отпускане на еднократна помощ за новородено дете, сигнализират общинските съветници на ГЕРБ. „Това е поредният ангажимент, поет от кмета Атанас Стоянов /ВМРО/, който напълно отсъства в новия бюджет на общината и ние ще подготвим и входираме въпрос към новия ни кмет", съобщават още от ГЕРБ - Сандански.
Те уточниха, че управляващото мнозинство в Общинския съвет е отхвърлило окончателно предложението на групата на ГЕРБ родителите да бъдат освободени от такса за детска градина и ясла.
„И това бе основен предизборен ангажимент на новоизбрания кмет на Община Сандански Атанас Стоянов, който обаче не е включен в проекта на бюджет за 2020 г. Именно по тази причина ГЕРБ инициираха диалог по темата в местния парламент и внесоха предложение детските градини и ясли да станат безплатни”, припмнят общинските съветници от ГЕРБ.
Според тях приетото предложение за намаление на таксите за детски градини с 25% е мярката, която не само, че не изпълнява поетия ангажимент, но и няма да доведе до желания резултат.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов