Избрани Новини

Камбитов: Кметът на Благоевград действа незаконосъобразно и в ущърб на общината

Томов реши да подпише договора за оператор на депото, криейки се зад гърбовете на колегите си, каза бившият кмет на Благоевград

„И сега каква стана тя?! Както написах в пост преди повече от месец, процедурата по избор на оператор за депото, която проведох е абсолютно законна и изцяло в интерес на Общината, потвърдено от решението на КЗК. Заповедта за спиране и отказът да се подпише договор с избрания оператор от сегашния кмет е абсолютно незаконосъобразна и в ущърб на Общината, пак потвърдено от КЗК.“ Това написа във Фейсбук бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов по повод на действията на наследника му на поста Румен Томов, информира Tribune.bg.
Преди няколко месеца в Благоевград беше открито новоизграденото регионално депо за отпадъци. То трябваше да реши все по-задълбочаващите се проблеми за общините в региона.
Тогава местната администрация проведе обществена поръчка за оператор на депото. По неясни причини новият кмет на Благоевград Томов отложи подписването на договора на дружеството, спечелило обществената поръчка.
„Преди месеци той, най-вероятно от незнание, а може би воден от други подбуди (това е работа на Прокуратурата), подведе колегите от другите общини, по-точно ги излъга. След това три месеца лъга всички - лъга на пресконференции, пред местни и национални медии, и днес ни лук ял, ни лук мирисал, под мотото: „Аз съм Законът, КЗК нищо не разбира, но защото сме притиснати от времето…“ (Еврика) реши да подпише договора, пак услужливо криейки се зад гърбовете на колегите си. Защото такова решение на Сдружението не е необходимо. За този, който не разбира ще кажа - възложител по процедурата е единствено и само Община Благоевград, респективно кметът, по две причини - депото е на територията на община Благоевград и комплексното разрешително е издадено на Община Благоевград. Само че това еднолично негово решение за спиране струва на Благоевград до момента над 1 150 000 лева“, написа още Атанас Камбитов.
По думите му Томов много скоро ще отговаряте за тези хвърлени на вятъра пари.
„Продължавайте да замервате благоевградчани с хвърчащи фактури и факти извадени от контекста , от предишното управление. Евтини на брашното, скъпи на триците. На лъжата краката са къси!“, допълва Камбитов. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)