Избрани Новини

Спре ли дъждът, започва дезинфекция на улиците в Благоевград

Действия по дезифенкциране на града вече са предприети и има конкретни разпореждания

По повод запитванията за дезинфекция на улиците и обществените площи в Благоевград кметът на Общината Румен Томов заявяви, че такива вече са разпоредени, като с оглед метереологичната обстановка те ще започнат след спиране на дъжда.
Действия по дезифенкциране на града вече са предприети и има конкретни разпореждания.
Според метеорологичните прогнози се очаква до довечера дъждът да спре и тогава ще започне дезинфекцията по предварително изготвеният график.
Общинска фирма „Биострой“ започва дезинфекция, като към водата в цистерните ще се добавя дезинфектант във връзка с разпоредените и предприети мерки от Общинския кризисен щаб.
Разпореждането за дезинфекция включва територията на целия град - парк Бачиново, центъра на града и всички квартали. Целият състав на общинското предприятие „Биострой“ е мобилизиран да изпълнява мерките на общинския оперативен щаб.
Със заповедта, издадена вчера, е разпоредено да се извършва четирикратна дезинфекция на автобусите на градския транспорт и спирките на масовия транспорт, всички общински сгради и районни администрации, като с приоритет са зоните за работа с граждани.
Поръчани са и 4000 маски, които ще бъдат раздадени на всички служители на администрацията и служители на други общински предприятия, които ще продължат да работят по време на периода на карантина. Предвидено е да бъдат раздадени такива и на социално слабите и възрастни хора в града, които по една или друга причина нямат възможност да се снабдят с предпазните маски.
Предстои още да се възложи на фирмите, които се занимават с обезпаразитяване на територията на община Благоевград, да обработят и дезинфекцират и зелените площи в града.
Утре, в 9 часа сутринта се събира Оперативният щаб, ще присъстват и представители на общинска фирма „Биострой“, за да се обсъдят и допълнителните мерки, които да бъдат предприети в следващите дни.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)