ОДМВР - Кюстендил контролира спазването на епидемиологичните мерки - blagoevgrad.utre.bg

ОДМВР - Кюстендил контролира спазването на епидемиологичните мерки

19 март 2020, 13:45 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МВР

    Установени са 3-ма дупнинчанини, нарушили карантината

Вчера са проверени 131 души в Кюстендилска област

Служители на ОДМВР - Кюстендил оказват съдействие на РЗИ за проверки на лица, поставени под карантина и спазването на предписания им режим. Вчера са проверени 131 души в Кюстендилска област, установени са 3-ма дупнинчанини, нарушили карантинните предписания, образувана  е  преписка и е докладвана на РП.

Съвместни екипи от служители на РЗИ, общинските власти, НАП, Комисия за защита на потребителите, ОДБАБХ и служители на ОДМВР от днес започват проверки на аптеки и дрогерии за спазване на законовите правила за работа – разрештелен режим, регистрационни изисквания, формиране на цени, отчетност.

Продължават проверките за стриктно спазване на Заповедта на министъра на здравеопазването за затваряне на заведения за хранене /образувана е преписка за работещ ресторант в Сапарева баня въпреки забраната/ и търговски обекти, засилено полицейско присъствие ще има в населените места, ще се следи за спазването на разпоредбата в Заповедта на здравния министър да не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места, ще бъдат предупреждавани за спазване на противоепидемичните мерки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета