Избрани Новини

Община Благоевград засилва противоепидемичните мерки

Болниците и социалните звена на територията на общината получиха предпазни маски

По разпореждане на кмета на Благоевград инж.Томов болниците и социалните звена на територията на общината получиха предпазни маски във връзка с усложняващата се епидемична обстановка:

- МБАЛ - Благоевград – 200 бр.

- Специализирана болница за активно лечение по онкология "Свети Мина" - Благоевград – 150 бр.

- Многопрофилна болница за активно лечение "ПУЛС” – 100 бр.

- Специализиран болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания -  Благоевград – 100 бр.

- Център за психично здраве – 50 бр.

Социалните звена на територията на общината са получили до момента 930 бр. предпазни маски, 241 100 бр. кутии за еднократна употреба за храната, която се раздава чрез социалните услуги Домашен социален патронаж и Обществена трапезария, както и 50 400 броя торбички. Раздадени са дезинфекциращи апарати, ръкавици и маски на членовете на Оперативния щаб – 600 на брой.

Припомняме, че на гражданите се раздават предпазни маски и от екипите в Оперативния щаб, който се помещава в сградата на общинската администрация /Информационен център при зала „22 септември“/. От предишната седмица на всички жители, които влизат в сградата на община Благоевград, медицинско лице на входа дава предпазни ръкавици, маски и препарат за дезинфекция.

От 21 март започна и дезинфекцията на селата в община Благоевград. Всеки ден общината се затваря за граждани от 12:30 ч. до 13:30 ч. за дезинфектиране. До дни се очаква термоскенер, който ще се постави на входа й.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов