Около 70 хил.автомобила са излезли от София, преди да бъде затворена - blagoevgrad.utre.bg

Около 70 хил.автомобила са излезли от София, преди да бъде затворена

20 април 2020, 12:46 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    БНТ, кадър

    Строго ще се следят документите за влизане в столицата

Около 90 са констатираните нарушения в представените декларации за София-град

До 17 април от София са излезли около 60-70 хиляди автомобила. След издаването на заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за ограничаване на движението от и за столицата, от София са излезли още около 16-17 хил. коли. Това съобщи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев на брифинг от КПП-Равно поле, посветен на ситуацията по контролните пунктове около столицата, информира tribune.bg.
Около 90 са констатираните нарушения в представените декларации за София-град. Всички декларации щели да бъдат сравнявани и проверявани.
Доста били проверените декларации, а най-често фрапиращите нарушения при представяне на декларации от хората са за трудова ангажираност, но при проверка се установявало, че са регистрирани в бюрата на труда. Те ще носят наказателна отговорност, увери директорът на СДВР.
Няма промени в заповедта на здравния министър от 17 април. От шофьорите ще бъдат изисквани удостоверителен документ и лична карта. Ще има проверка на декларираните обстоятелства при влизане и излизане от града.
От вчера са образувани две досъдебни производства - за нарушаване на противоепидемичните мерки и за осуетяване на полицейска проверка за извършване на контрол.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета