Избрани Новини

Приключи конкурсът за рисунка и фотография посветен на Световния ден на водата

За тринадесети пореден път Общински младежки дом - Русе и ВиК ООД - Русе, със съдействието на Община Русе организираха конкурс за рисунка и фотография,посветен на Световния ден на водата – 22 март. Предизвикателство за журито беше силното участие както на художници, така и на млади фотографи. Извънредното положение и ограниченията, свързани с него, наложиха новаторски подход при награждаването. В скайп връзка кметът на Община Русе Пенчо Милков разговаря с Александра Василева  - носител на специална награда в конкурса, ученичка в Математическата гимназия, член на Младежкия парламент и участник в балет „Импулс“ към ОМД. Връчването на наградата й беше „виртуално“, а физическото получаване на призовете от всички отличени ще стане след отпадането на извънредното положение.

Всяка година Младежки дом - Русе следва пряко темата,която ООН задава. Този път тя бе „Водата и климатичните промени“. Общият брой на творбите е 480. От тях получените рисунки за участие са 346 от цялата страна, а фотографиите - 134 от България и чужбина –Египет, Гърция, Италия, Испания, Хърватия. Конкурсът се провежда в три различни възрастови групи за раздел рисунка, а за фотография е за младежи от 14 до 29 години. ОМД и ВиК Русе изразяват радостта си от участието на всички деца и младежи и са признателни за съдействието на техните родители и преподаватели.

"Младежки дом и ВиКООД Русе, изказват своите благодарности към всички,които участваха в конкурса и застанаха пред белия лист или зад обектива,за да изразят своето отношение по темата. Благодарим и за търпението им до оповестяване на резултатите“, споделят още организаторите.

Репортаж за изложбата ще бъде излъчен по БНТ 2 на 5 май, (вторник) в предаването „Линия Култура“, между 18.45 и 19.00 часа.

Списък на отличените участници в конкурса



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов