Избрани Новини

Бербатов: Когато излезеш на терена и няма фенове, това може да повлияе на представянето ти

"Феновете могат да ти спечелят даден мач", твърди Бербо

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и националния отбор на България Димитър Бербатов се опасява, че представянето на някои играчи може да пострада в отсъствието на зрители по трибуните и нормална атмосфера по стадионите.
Няколко футболни първенства по света ще бъдат подновени след принудителната пауза заради Covid-19 в следващите седмици, но двубоите ще се изиграят пред празни трибуни. Германската Бундеслига ще рестартира кампанията си на 16 май след двумесечно прекъсване, а шампионатите в Южна Корея и Фарьорските острови ще бъдат подновени през уикенда. „Да играеш при закрити врата няма да бъде същото и всеки го знае отлично“, сподели той в колонката си за сайт за залози, информира Tribune.bg.
39-годишният българин, голмайстор на националния отбор за всички времена с 48 гола, игра още за Тотнъм и Фулъм във Висшата лига, както и в германския Байер (Леверкузен) и френския Монако.
„Ще бъде тихо и ще чуваш какво си говорят играчите на терена, техните разговори с треньорите. Няма да има добре познатата атмосфера и ще бъде различно за всеки отбор. Някои ще го приемат добре, но други могат да пострадат. Понякога това може да повлияе на представянето ти, когато излезеш на терена и няма фенове, знаеш, че ти предстои сериозен двубой, но по един или друг начин тялото и умът ти може да ти кажат, че е тренировъчна среща, което само по себе си може да доведе до слаби мачове и изяви, което не е добре“.
Бербатов, Футболист на годината в България седем пъти в своята кариера, се присъедини към Юнайтед от Тотнъм през 2008-а за рекордната тогава сума от 30 млн.паунда. „Знаем, че понякога феновете могат да ти спечелят даден мач“, завърши Бербатов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов