Избрани Новини

Къщата на Ванга в Рупите отваря врати

Организацията на влизане ще бъде като в парковете

Къщата на Ванга в Рупите отваря врати, съобщи Серафим Иванов, директор на Фондация "Ванга". От управата на комплекса са взели решение постепенно да се върнат към нормалния начин на работа. Организацията на влизане ще бъде като в парковете - еднопосочно движение и постоянно ходене, без да се стои на едно място. Това се налага, понеже стаите в дома на ясновидката са твърде тесни и по-рано, когато имало повече хора, се струпвали на едно място. Често се образували и опашки от желаещи да видят къде е живяла и помагала на страдащите Ванга. На различни места в комплекса ще са разположени дезинфектанти, които да се ползват от посетителите.

Не е разрешено в момента да се почива в парка около църквата „Света Петка Българска”. Навсякъде са поставени сигнални ленти. Забранено е да се сяда по пейките и в беседките. Не работят и залите край храма – затворени са залата за икони, залата за изложби и залата за венчавки и кръщенета.

Отворена е църквата. Всеки мирянин е добре дошъл, но задължително трябва да спазва ограниченията. Маршрутът е ясно начертан – от паркинга се стига до входа на комплекса, след това до църквата и гроба на Ванга и по обратния път се напуска светата обител.

В храма „Св.Петка Българска“ в Рупите свещеник изнася служба всяка седмица в петък, събота и неделя от 10.00 ч., а също и на всички официални църковни празници.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)