Избрани Новини

Благоевград търси инвеститори от Сърбия и Казахстан

Кметът се срещна с почетния консул на Казахстан у нас Митко Солаков и посланика на Сърбия доц. д-р Желко Йович

Днес кметът на община Благоевград инж.Томов се срещна с почетния консул на Казахстан у нас Митко Солаков и посланика на Сърбия доц. д-р Желко Йович.
Работната среща се състоя в почетното консулство на Казахстан със седалище Благоевград, намиращо се на площад „Георги Измирлиев“ №1 /зала „22-ри септември“/.

По време на срещата кметът обсъди с тях възможностите за допълнително привличане на инвеститори към Община Благоевград и за установяване на по-тясно и успешно икономическо сътрудничество.
Кметът коментира и важността на развитието на културните отношения, като ги информира, че една от основните цели на общината е реализиране на проекти в тази област, а негов приоритет е да популяризира творчеството на емблемата на Благоевград Ансамбъл „Пирин“ отвъд границите на България и да го върне на върха.
Митко Солаков отбеляза, че почетното консулство на територията на община Благоевград е открито през 2014 г., той благодари за домакинството и сътрудничеството през годините и изрази своята увереност, че и в бъдеще ще продължат да работят заедно за развитието и задълбочаването на двустранните отношения между двете страни. В разговора той припомни, че през 2016 г. Благоевград бе побратимен с казахстанския град Уралск.
Начертан бе план за официална визита на делегация, водена от кмета на община Благоевград инж.Томов в Казахстан в близките месеци.
На края на срещата тримата участници поеха ангажимент да положат усилия за развитие на проекти в гореспоменатите сфери на сътрудничество.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)