Избрани Новини

Пожар изпепели склад и камион на зеленчуковата борса в Кърналово

Пострадаха двама пожарникари, които бяха леко обгазени

Голям пожар изпепели склад и камион в частната зеленчукова борса край петричкото село Кърналово.
Сигналът за инцидента е подаден минути след 22 часа снощи. На място са пристигнали четири екипа от пожарната служба в Петрич и един от Сандански. В гасенето са се включили и доброволци. Двама човека са леко обгорели по информация на кмета на Петрич, но са без опасност за живота, съобщи БНТ.

Пожарът пламна снощи след 22 часа. Той продължи повече от час, а пламъците се виждаха от Петрич и Сандански. Не е ясно откъде е тръгнал огъня. Вероятните причини са две. Едната - от изгорелия товарен автомобил, а другата - възникнал пожар в халетата.

Щетите са за стотици хиляди левове.

Изгоряли са няколко склада и хладилна композиция.

При огъня пострадаха двама пожарникари, които бяха леко обгазени. Те са в добро състояние.

Напълно изгорели са склад за палети и цял камион. Повече от 15 складови помещения са силно засегнати от огнената стихия.

Частната борса е собственост на Илиян С., който е от петричкото село Скрът. Имотът се намира в непосредствена близост до общинската борса. От другата страна на улицата има и бензиностанция.

Свидетели разказват, че само бързата намеса на пожарникарите е предотвратила по-големи поражения. Не са пострадали и постройките, които се намират около борсата.

Все още е рано да се говори на каква стойност са нанесените щети. Собственици на складове ни разказаха, че в някои от помещенията има тонове продукция за десетки хиляди левове.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)