От днес Света Гора е отворена за поклонници - blagoevgrad.utre.bg

От днес Света Гора е отворена за поклонници

01 юни 2020, 20:51 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    orthodoxianewsagency.gr

Единственото изискване към манастирите е да приемат не повече от 5 поклонника

От днес Св. Гора е отворена за поклонници. Единственото изискване към днешна дата към манастирите е да приемат не повече от 5 поклонника. Мъжете, отишли на Св.Гора, няма да могат и да преспиват в други манастири, информира orthodoxianewsagency.gr.
Килиите и малките обители в Монашеската република ще могат да приемат не повече от двама души. Движението между манастирите към момента обаче не е разрешено. Припомняме, че от април месец Св.Гора бе затворена за поклонници поради епидемията от коронавирус. С разхлабване на мерките в Гърция започна и поетапното отваряне на Атон за поклонници.
От 5 юни в Гърция ще бъдат разрешени организираните посещения в манастирите в страната. Броят на посетителите, които могат да бъдат приемани ежедневно (без нощувка), не може да надвишава съотношението – един човек на 10 кв.м. Максималният брой посетители, които могат да бъдат едновременно в манастирите, е 50 души. Въпреки тези ограничения духовниците в Гърция са обнадеждени, че в скоро време страната ще се върне към нормалния си начин на живот.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета