Избрани Новини

Бюджетът на младежката програма "Еразъм+“ се удвоява

Много повече младежи ще участват в този обмен на практики и идеи

„Еразъм+“ е една от успешните младежки европейски програми и е една от малкото, за които бюджетът ще се увеличи. От 14 млрд. евро средствата за нея ще станат около 28 милиарда, което на практика означава удвоен бюджет, съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов пред представители на организацията „Млади изследователи за младежко развитие“ и сдружение „НИЕ“. В срещата с тях участва колегата му Андрей Новаков.

По думите на Адемов удвоеният бюджет за младежката програма означава, че много повече младежи ще участват в този обмен на практики и идеи, което е в полза на европейското обединение и солидарност.

„С тази среща искахме да докажем, че нашият район има своите активни младежи - с позиция, с виждане, с мнение, с предложения как да се развива региона. Това е продължение на вашата инициатива да се срещате с депутатите, с мен като областен управител, с кмета. От срещата с евродепутатите получавате информация от първа ръка за процесите в Брюксел, а също така как нашите идеи и цели могат да се впишат в Европейския съюз“, каза областният Недялко Славов.

Новаков похвали младежите, спечелили досега финансиране за шест проекта, че със собствени усилия и по собствена потребност са стигнали до тези постижения.

„Истински съм впечатлен и ще си тръгна от тук с удоволствие, че един ден като приключа с тази работа или даже още преди това, ще съм спокоен, че младите хора ще си свършат прекрасно работата в тази държава и няма да остане хаос“, заяви Андрей Новаков.

„Институционалната подкрепа за нас от кмета и областния управител ни дава възможност да работим и да се развиваме като активна младежка организация“, каза Валентин Кехайов – председател на младежката неправителствена организация организация „Млади изследователи за младежко развитие“.

По думите му благодарение на тяхната активна дейност младежите от организацията вече са търсени от големите фирми от региона, защото знаят, че са качествени млади хора.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)