Предлагат "Маршрут на здравето" в Пирин планина срещу коронавируса - blagoevgrad.utre.bg

Предлагат "Маршрут на здравето" в Пирин планина срещу коронавируса

10 октомври 2020, 13:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ДНП "Пирин"

Целта е да мотивират туристите да излязат от хотелите и да се разходят в ниската част на Пирин пеша

Здраве, спорт и забавление в планината като превенция на Ковид-19. Около тази идея се обединиха представителите на туристическия бранш в Банско и дирекцията на Национален парк „Пирин“, информира БНР.
„Маршрут на здравето“ са нарекли туристическата пътека авторите на поредната атракция за гостите на планинския курорт. Целта е да мотивират туристите да излязат от хотелите и заведенията и да се разходят в ниската част на Пирин пеша, споделя Рая Коева от Съюза на туристическия бизнес.
Освен здравословния ефект от разходката на чист въздух, инициативата предвижда и възможности за спорт, както и елементи на забавление. Специални табели по Маршрута на здравето ще информират колко калории сте изразходвали от обедното или вечерно меню.
Амбицията на местния бизнес и служителите на Националния парк "Пирин" е подобни маршрути да бъдат направени и на други места в планината.Коментари (1)

Потребител
Георгиев
В Банско винаги мислят с един ход напред и предлагат интересни неща! Дано през зимата се проведе по план и Световната купа по ски, която се очаква с голям интерес от цял свят! Отново безплатна реклама за България!
13 октомври, 12:19 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета