Пенсионира се окръжният съдия Емилия Топалова - blagoevgrad.utre.bg

Пенсионира се окръжният съдия Емилия Топалова

21 октомври 2020, 09:40 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ОС Благоевград

Съдия Топалова получи "Личен почетен знак: Втора степен - сребърен“

На 20 октомври окръжният съдия Емилия Топалова отбеляза своя 65-ти рожден ден. Това бе и последният работен ден за нея, тъй като с решение на ВСС тя бе освободена от длъжност поради навършване на пенсионна възраст.

Съдия Топалова получи „Личен почетен знак: Втора степен - сребърен“, както и служебна благодарност и грамота. Отличието бе присъдено от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по повод пенсионирането на магистрата.
Емилия Топалова има общо 43 години и 8 месеца юридически стаж, от които 19 години и 8 месеца в органите на съдебната власт. Последните близо 18 години съдия Топалова правораздава в Окръжен съд - Благоевград. За периода от 24.03.2010 г. до 01.07.2017 г. е съдия-наставник, като е подпомагала дейността на младшите съдии.

Ръководството и колективът на Окръжен съд Благоевград изразиха благодарност за съвместната работа със съдия Топалова, за нейния професионализъм и усилията да утвърждава върховенството на закона.

Колеги и съдебни служители уважиха празника на съдия Топалова, като в знак на уважение й поднесоха специален плакет и букет.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета