Избрани Новини

БАБХ изтегля козе сирене от Нидерландия и български био сусамов тахан

Призовава потребителите да не ги консумират

Козе сирене от Нидерландия с възможно наличие на листерия и био сусамов тахан с възможно наличие на пестициди се изтеглят от пазара, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/.
Нидерландският производител Bettinehoeve BV е започнал изтегляне от пазара на козе сирене Bettine Blanc ripened goats cheese. Причината е възможно наличие на замърсяване с листерия (L. monocytogenes). В България са доставени 3 584 кг, налични и възбранени са 740 кг от храната.
Фирмата-производител е уведомила контрагентите си в България, които са започнали изтегляне от търговските обекти.
Вторият продукт, който се изтегля от пазара, е био сусамов тахан, произведен в България от нидерландска суровина. По Системата за бързо съобщаване на храни и фуражи е получена информация за доставен до български преработвател био сусам с произход Нидерландия. Доставеното количество е 750 кг, като част от него е преработено от фирма "Рад-Мар" ООД в "био сусамов тахан, пълнозърнест" в опаковки по 0,250 кг.
БАБХ призовава потребителите, закупили продуктите от посочените партиди, да не ги консумират и по възможност да ги върнат на търговеца, от когото са ги закупили.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)