Избрани Новини

В Бобов дол няма болница от десетилетие

Кой лекува хората в COVID кризата?

В условията на пандемия Бобов дол е една от общините, която не разполага с работеща болница от десетилетие, информира БНТ.

Хората, които имат здравословни проблеми, могат да се обърнат към личните лекари или спешния център в града. Ако се нуждаят от болнично лечение, жителите на общината са принудени да пътуват до близките градове.

Откакто няма болница, основната тежест за грижата за здравето на хората пада върху спешния център, заяви пред БНТ д-р Денчо Димитров, завеждащ филиал за спешна помощ.

Личният състав е попълнен на 95%, а заразените медици са двама, единият от които е на болнично лечение. Спешният център има две линейки, едната от тях обслужва пациенти с коронавирус, а другата - останалите болни.

Двете болници в Дупница с разкрити COVID отделения са изцяло запълнени, все по-трудно става стационирането на пациенти от Бобов дол, които се лекуват там, допълни още д-р Димитров.

Спешният център се справя добре засега, но лошото е, че ние нямаме болница и пациентите трябва да се лекуват в Дупница или Кюстендил, обясни Елза Величкова, кмет на Община Бобов дол.

Към момента има трима семейни лекари на територията на града, като желаещите да отворят практика са добре дошли, допълни кметът.

Ситуацията е тежка, защото нямаме и лаборатория за PCR тестове и се налага хората отново да пътуват до Дупница и Кюстендил, призна кметът.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)