Масово отменят резервации в Банско - blagoevgrad.utre.bg

Масово отменят резервации в Банско

28 ноември 2020, 20:34 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    bansko winter pesort

Най-силният зимен месец е пред провал

По-строгите мерки за ограничаване на коронавируса закъсняха, смятат от туристическия бранш в Банско, информира БНР. Най-силният зимен месец е пред провал. Масово се отменят резервации.

Идеята на Германия за затваряне на зимните курорти в цяла Европа вече се отразява тежко и на българската индустрия. Според бизнеса в Банско такива послания удрят директно туризма, още преди да има решение за това: „Имаше заявки от Турция, имаше заявки естествено български, имаше заявки от няколко балкански страни, но сега вече просто е много трудно“.

Туристическият бранш настоява да се разреши поне ресторантите на хотелите да работят само за гостите в местата за настаняване, тъй като изхранването по стаите понижава качеството на услугата и обезсмисля изключителните мерки за сигурност, каза Малин Бистрин:

„Настояваме, защото такава е добрата практика в различните страни. Отварят хотелите, отварят ресторантите и те работят в 30 до 50 процента заетост. Да, очаквам министърът да вземе спешни мерки“.

Концесионерът на ски зоната в Банско обяви готовност за откриване на сезона на 4 декември, месецът, който е най-силен за зимните ни курорти. Това обаче е под въпрос.

Според туристическия бранш по-строгите мерки на правителството са закъснели:

„Това трябваше да се случи на 1-ви ноември. На мен ми е много тежко. Вместо да дам коледни бонуси, аз трябва да давам заповеди за съкращаване. Сезонът е осакатен“.Коментари (3)

Потребител
Стоян
Жалко, защото миналата седмица бях в Банско и всичко беше ок! Хората наистина се грижат за гостите, дезинфекцират и правят всичко по силите си, за да има ски сезон!
03 декември, 22:40 ч.
Потребител
Филипов
Аз вярвам, че родните хотелиери ще спазват стриктно мерките за безопасност, както беше и лятото. Така че с нетърпение очаквам и тази година зимната ни ваканция в Банско.
02 декември, 23:47 ч.
Потребител
Васил
Най-добре на чист въздух в планината, при отлични условия, отколкото с всички в големите градове!
30 ноември, 20:42 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета