Избрани Новини

Куклена актриса готви за медиците на първа линия в Благоевград

Освен на лекарите, безплатна храна се предлага и на хора в нужда

В Благоевград помагат на медиците на първа линия в държавната болница в града, информира БНТ. Куклена актриса реши да помага на заведение за бързо хранене да приготвя топъл обяд и за медиците, които работят в COVID отделенията. Освен на лекарите, безплатна храна се предлага и на хора в нужда.

Гергана Кирякова е куклена актриса по професия. Заради COVID пандемията обаче почти няма ангажименти с театрални постановки. Затова и в момента помага в заведението за хранене на родителите си. Работейки там, решава, че част от приготвената храна може да се доставя и за медиците в местната болница, които от месеци лекуват пациенти с коронавирус.

"Знам, че с един обяд няма да нахраним всички доктори, но просто да знаят, че не са сами. Това е един вид един жест, една прегръдка към вас, към всички вас, които се грижите за COVID болните, много ви благодаря", казва тя.

В инициативата на Гергана се включват все повече жители на Благоевград.

"Започнаха да идват хора, които казват: "Ето и от мен някакви пари". Решихме да правим по-богат обяд, нещо, което на медиците повече им харесва, правим китайско за тях специално. Имаме кутия за хора, които искат да дарят по-малки суми, която ще се отваря примерно на 10-Тина дни и ще видя с какво разполагам и ще храним повече отделения", допълва Гергана.

"Аз съм таксиметров шофьор, извършвам доставките и помагам, каквото мога", казва Стефан Марков, който е доброволец към заведението. Как реагират докторите, когато им отнесете храна?

"С 24-каратова усмивка и с много благодарности, разбира се", отговаря той.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)